پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
ترفند های مفید ویندوز 8
نوشته شده در دو شنبه 12 خرداد 1393
بازدید : 941
نویسنده : صادق خضری

ویندوز 8 کم کم به عنوان سیستم عامل اصلی در کامپیوترهای ما مستقر میشود و جای ویندوز 7 را میگیرد. اگر شما مهارت کافی در کار با ویندوز 7 را داشته اید، پس با ویندوز 8 نیز میتوانید کار کنید و با بررسی قسمت های مختلف آن، از امکانات و ابزارهای جدید ویندوز 8 باخبر شوید.

 

 

اگر هنوز ویندوز 8 را نصب نکرده اید، پیشنهاد میکنیم همین امروز دست به کار شوید. نسخه های مختلفی از ویندوز 8 را میتوانید از سایت سرزمین دانلود دریافت و نصب کنید. قطعا مراحل نصب و کار با ویندوز 8 ، یک تجربه شگفت انگیز برای شما خواهد بود.

 

همانطور که در زمان ارائه ویندوز 7 سعی کردیم با ارائه نکات مفید و ترفندهای کاربردی، مهارت شما را در کار با ویندوز افزایش دهیم، در مورد ویندوز 8 نیز بیکار ننشسته ایم. در این مقاله، مجموعه ای از ترفندهای ویندوز 8 را به شما معرفی میکنیم. یادگیری این ترفند ها کار با ویندوز 8 را برای شما راحت تر و دلپذیرتر خواهد کرد.

 

کاشی های دوست داشتنی

در شروع کار ویندوز 8، شما با مجموعه‌ای از کاشی‌های زنده و فعال روبرو خواهد شد، که هر کاشی معرف یک نرم‌افزار است. برای اجرای هر نرم‌افزار بر روی آن کلیک کنید. اگر می‌خواهید کاشی‌ها را جابه‌جا کنید، کلیک چپ ماوس را بر روی کاشی مورد نظر نگه داشته و آنرا به مکان دلخواه بکشید. اگر به‌ اندازه کافی برای کشف رابط‌ کاربری ویندوز ۸، وقت گذاشته‌اید، می‌توانید به صفحه‌اصلی (Desktop) بروید. برای اینکار کافی‌ است بر روی کاشی مربوط به آن کلیک کنید. و یا کلید‌های‌ ترکیبی Win+D را بزنید. با این کار هرجایی که باشید، به دسکتاپ منتقل خواهید شد.

 

 

 به ادامه مطلب بروید...

 

 

 


:: موضوعات مرتبط: دانستی های کامپیوتر , ,
:: برچسب‌ها: ترفند های مفید ویندوز ,



بازدید : 809
نویسنده : صادق خضری

چرا لپ تاپ ها گاه بیش از حد گرم می شوند؟ علت داغ شدن لپ تاپ چیست؟ آیا ایجاد حرارت زیاد توسط لپ تاپ باعث بروز مشکلاتی برای دستگاه می شود؟

hotlaptop

چه کنیم که اصلا لپ تاپمان حرارت زیادی ایجاد نکند؟

اینها سوالاتی هستند که مطمئنا تمام کاربران لپ تاپ با آن مواجه بوده یا هستند. این موضوع با توجه به رشد قیمت این کالا اهمیت بیشتری نزد کاربران یافته و به همین دلیل کاربران این کالای پرکاربرد همواره به دنبال روش هایی برای کاهش حرارت یا استفاده از روش هایی برای کاهش خسارات ناشی از گرمای بیش از حد لپ تاپ هستند.

 

یه ادامه مطلب بروید...

 

 


:: موضوعات مرتبط: دانستی های کامپیوتر , ,
:: برچسب‌ها: چرا لپ تاپ ها گاه بیش از حد گرم می شوند؟ علت داغ شدن لپ تاپ چیست؟ آیا ایجاد حرارت زیاد توسط لپ تاپ باعث بروز مشکلاتی برای دستگاه می شود؟ ,



رفع مشکل قفل شدن کلید FN در لپ تاپ
نوشته شده در پنج شنبه 4 ارديبهشت 1393
بازدید : 737
نویسنده : صادق خضری

همه کاربرایی که لپ تاپ دارن حتما کلید FN رو روی کیبرد لپ تاپ شون دیدن و کاربردش رو می دونن . گاهی وقتا کلید FN قفل میشه و دردسر هایی رو براتون ایجاد میکنه . در این پست می خوام بگم خدمت تون که قفل شدن کلید FN روی لپ تاپ دقیقا یعنی چی و چطور میشه این مشکل بسیار بسیار ساده رو حل کرد . برای اون دسته از دوستانی که شاید نمی دونن کلید FN روی لپ تاپ چیه و چیکار میکنه یه توضیح مختصر می دم . ببینید لپ تاپ یک کامپیوتر کاملا فشرده است و باید جوری طراحی بشه که هم به اندازه یک کامپیوتر pc ( کیس دار ) قدرت و کارایی داشته باشه و هم براحتی قابل حمل باشه . همونطور که می دونید تنظیمات نور ، صدا ، فعال سازی WiFi  و چنتا سرویس دیگه با استفاده از کلید هایی رو کیبرد انجام میشه بنابراین برای جلوگیری از افزایش سایز لپ تاپ اومدن کلید های تنظیمات لپ تاپ رو با کلید های تابعی ادغام کردن . یعنی در واقع کلید های تابعی می تونن به جای یه کار ۲ تا کار انجام بدن البته نه به طور همزمان . کلید های ادغام شده معموللا با رنگ آبی یا نارنجی  مشخص میشن و برای استفاده از اون ها باید کلید FN رو بگیرید و بعد کلید مورد نظر تون رو بزنید .

کلید های تابعی روی کیبرد با رنگ آبی مشخص شدن

کلید های تابعی روی کیبرد با رنگ آبی مشخص شدن

روش استفاده از کلید FN

روش استفاده از کلید FN

 

نشانه های قفل شدن کلید FN لپ تاپ

در بند اول توضیح دادم که کلید FN چطور کار میکنه . قفل شدن کلید FN به این معنیه که کلید FN به طور ثابت فعال میشه و برای استفاده از کلید مورد نظر مجبورید به صورت معکوس عمل کنید ! یعنی چی ؟ ببینید مثلا فک کنید رو یه لپ تاپ کلید F1 با قطع و وصل صدای لپ تاپ ادغام شده باشه . وظیفه کلید F1 معمولا در هر برنامه ایی نمایش راهنمای اون برنامه است ( Help ) . حالا اگه کلید FN قفل بشه به جای اینکه با زدن کلید F1 راهنمای برنامه نمایش داه بشه ، صدای سیستم قطع میشه و اگه بخواید راهنمای برنامه رو ببینید باید کلید FN رو بگیرید بعد F1 بزنید ! یعنی دقیقا بر عکس ! پس هر وقت کلید های تابعی عملکردشون بر عکس شد یعنی کلید FN قفل شده . چنتا از نشونه های قفل شدن کلید FN در لپ تاپ :

■ هر کدوم از کلید های تابعی رو که بزنید عملکرد معکوس داره !

■ یه چراغ با علامت قفل روی در قسمت بالای کیبرد لپ تاپ تون هست که روشن میشه .

دلایل و راه حل مشکل قفل شدن کلید FN

خب قفل شدن کلید لپ تاپ به طور کلی بنا به یکی از این دلایل اتفاق میوفته که بسته به مدل لپ تاپ و شرایط لپ تاپ می تونه متفاوت باشه :

■ زدن کلید های FN + Number Lock   : در این مورد می تونید مجددا کلید های FN + Number Lock رو بزنید تا کلید FN از حالت قفل دربیاد .

■ زدن کلید های FN + Shift + Number Lock   :  در این مورد می تونید مجددا کلید های FN + Shift + Number Lock رو بزنید تا کلید FN از حالت قفل دربیاد .

■ در لپ تاپ های لنوو تینکپد یا ثینکپد Thinkpad ممکنه زدن کلید های Shift + Scroll Lock Num این اتفاق بیوفته که در این مورد هم اگر یه بار دیگه Shift + Scroll Lock Num رو بزنید مشکل تون حل میشه .

■ فعال بودن کلید های عملیاتی ( در تنظیمات BIOS ) می تونه دلیل قفل شدن کلید FN بشه : در این حالت باید برید به تنظیمات BIOS و بعد از اونجا در قسمت تنظیمات مربوط به سیستم یا System Configuration گزینه Action Keys Mode رو Disable کنید . برای رفتن به صفحه تنظیمات BIOS ابتدا سیستم تون رو روشن کنید و بعد کلید Del یا در بعضی از سیستم ها کلید F2 رو بزنید تا وارد صفحه ( معمولا ) آبی رنگ تنظیمات BIOS بشید .

حل مشکل قفل شدن کلید FN از طریق تنظیمات BIOS

حل مشکل قفل شدن کلید FN از طریق تنظیمات BIOS

■ گیر کردن کلید FN ( مشکل سخت افزاری ) : در این حالت ( به طور خلاصه ) تنها راه حل اینه که یه متخصص ، لپ تاپ رو باز کنه و کلید مورد نظر رو یا عوض کنه یا تعمیر کنه .


:: موضوعات مرتبط: دانستی های کامپیوتر , ,
:: برچسب‌ها: رفع مشکل قفل شدن کلید FN در لپ تاپ ,



تفاوت فرمت سریع Quick Format با فرمت کامل Full Format
نوشته شده در پنج شنبه 4 ارديبهشت 1393
بازدید : 584
نویسنده : صادق خضری

فرمت Format یا قالب بندی حافظه یعنی چی ؟

دوست داریم هر چیزی رو کامل توضیح بدیم ! بحث فرمت تو چند سطر نمی گنجه ! اما من خیلی خلاصه خدمت تون عرض می کنم تا بعدا یه پست مفصل درباره Format بنویسم . فرمت کردن یه پارتیشن از هارد دیسک یا حافظه فلش در واقع یعنی پاک کردن همه اطلاعات موجود در اون پارتیشن ( یا فلش مموری ) و آماده سازی حافظه برای ثبت و نگهداری اطلاعات جدید ( اطلاعاتی که بعد از فرمت کردن روی حافظه مورد نظر کپی خواهد شد ) . فرمت کردن یک حافظه به دو روش کلی انجام میشه : ۱- Quick Format یا فرمت سریع ۲- Full Format یا فرمت کامل . موقع نصب ویندوز XP حتما دیدین که ۴ تا روش برای فرمت پارتیشن واسه تون لیست میکنه که باید یک رو انتخاب کنید .

فرمت کردن پارتیشن مربوط به ویندوز XP

فرمت کردن پارتیشن مربوط به ویندوز XP

 

فرمت کامل یا Full Format یک پارتیش از حافظه یا فلش مموری

وقتی که شما یک پارتیشن رو به طور کامل فرمت می کنید در واقع دارین همه اطلاعات روی پارتیشن یا حافظه مورد نظرتون رو حذف می کنید . اما فرمت کامل یا Full Format علاوه بر حذف کل اطلاعات یه کار مهم دیگه هم انجام میده ! بعد از فرمت کامل پارتیشن یا حافظه مورد نظر اسکن میشه تا سکتورهای خراب رو پیدا کرده و در صورت امکان مشکل رو بر طرف میکنه . دلیل اینکه فرمت کامل یک پارتیشن یا حافظه فلش بیشتر طول میکشه عمل اسکن سکتور های خرابه !

فرمت سریع یا کوئیک فرمت Quick Format چیست ؟

فرمت سریع یا Quick Format کوئیک فرمت

فرمت سریع یا Quick Format کوئیک فرمت

خب حالا که می دونید یه فرمت کامل دقیقا چیکار میکنه فک می کنم خیلی راحت بتون حدس بزنید که فرمت سریع یا کوئیک فرمت Quick Format چیه و چه جوری کار میکنه ! همونطور که از اسم فرمت سریع یا Quick Format هم مشخصه این متد فرمت کردن بیشتر برای تسریع عمل به وجود اومده . فرمت سریع یا کوئیک فرمت فقط اطلاعات رو از روی حافظه حذف میکنه و هیچ اسکنی انجام نمیده ! استفاده از کوئیک فرمت یا فرمت سریع باید در مواقع خاصی استفاده بشه !

در چه مواقعی باید از فرمت سریع یا Quick Format استفاده کرد ؟

در بسیاری از موارد کاربران مبتدی یا نا آشنا به سیستم های ذخیره سازی اطلاعات از فرمت سریع یا Quick Format استفاده می کنن اما باید هشدار بدم که استفاده از فرمت سریع دلبخواهی نیست ، بلکه به وضعیت حافظه تون مربوط میشه ! پس در چه مواقعی میشه از فرمت سریع یا Quick Format استفاده کرد ؟

■ وقتی که لپ تاپ تون رو تازه خریده باشید و میخواید برای اولین بار هاردشو فرمت کنید ( بعد از پارتیشن بندی الزاما باید هر پارتیشن ساخته شده رو فرمت کنید ! ) .

■ وقتی یک فلش مموری یا حافظه SD یا کلا رم موبایل رو تازه از بسته بندی در آوردین و تازه می خواین ازش استفاده کنید !

■ وقتی از سلامت هارد یا فلش مموری تون و یا هر نوع حافظه مورد نظر ، اطمینان کامل دارین و مطمئنید که حافظه تو دچار آسیب نشده !

در چه مواقعی باید از فرمت کامل Full Format استفاده کرد ؟

دوستان به طور خلاصه میشه گفت فقط در مواردی که در بند بالا ذکر کردم مجاز به فرمت سریع هستین و در سایر موارد باید حافظه رو به طور کامل فرمت کنید ! مواردی که باید ( یعنی به نظر من ضرورت داره ) حافظه رو به طور کامل فرمت کنید عبارتند از :

■ هنگام نصب ویندوز پارتیشن رو کامل فرمت کنید !

اکیدا توصیه می کنم هنگام نصب ویندوز حتما پارتیشن مورد نظر رو به طور کامل فرمت کنید چون در غیر اینصورت ممکنه حین نصب ویندوز و یا بعد از نصب هنگام کار کردن با ویندوز دچار مشکل ( مثلا کندی سرعت ) بشید ! البته باید اضافه کنم که اگر اتفاقی یا بنا به هر دلیل دیگه ای هنگام نصب ویندوز پارتیشن مورد نظر رو فرمت سریع یا Quick Format کردین اشکالی نداره می تونید با استفاده از نرم افزارهای اسکن هارد ، پارتیشن مورد نظر رو اسکن کنید تا مشکل تون بر طرف شه ! یکی از ساده ترین بهترین نرم افزارها همین Check Disk ویندوزه که استفاده ازش خیلیم راحته !

سربرگ Tools در پنجره Properties مربوط به یک پارتیشن

سربرگ Tools در پنجره Properties مربوط به یک پارتیشن

برای باز کردن نرم افزار Check Disk به My computer برید و روی پارتیشن مورد نظر راست کلیک کرده و بعد گزینه Properties رو انتخاب کنید . در پنجره باز شده به سربرگ Tools برید . حالا روی گزینه Check now کلیک کنید تا نرم افزار Check Disk باز شه .

■ وقتی که حافظه تون ویروسی شده ، حتما از فرمت کامل استفاده کنید !

وقتی یک حافظه ویروسی میشه احتمال به وجود اومدن سکتور های خراب هم افزایش پیدا میکنه و به همین دلیل توصیه میکنم که اگر به خاطر ویروس دارین حافظه تون رو فرمت می کنید حتما حافظه رو به طور کامل فرمت کنید !


:: موضوعات مرتبط: دانستی های کامپیوتر , ,
:: برچسب‌ها: تفاوت فرمت سریع Quick Format با فرمت کامل Full Format ,



پردازنده گرافیکی مجتمع چیست ؟ بررسی انواع intel HD Graphics
نوشته شده در پنج شنبه 4 ارديبهشت 1393
بازدید : 501
نویسنده : صادق خضری

پردازنده گرافیکی مجتمع یا گرافیک مجتمع اصطلاحیه که چند وقتیه تو بازار بین فروشنده ها و خریداران رد و بدل میشه و مثل خیلی از اصطلاحات دیگه تا زمان مشخصی و برای عده مشخصی ناشناخته و ابهام برانگیز می مونه . تو این پست می خوام یک سری از این ابهامات رو رفع کنم و انواع و اقسام پردازنده گرافیکی مجتمع رو بررسی کنم تا ببینیم واقعا میشه روی پردازنده گرافیکی مجتمع بدون وجود گرافیک مجزا حساب کرد یا نه ؟ تا انتهای پست همراه من باشید چیزهایی رو میگم که قطعا نمی دونستید .

پردازنده گرافیکی مجتمع چیست ؟

پردازنده گرافیکی مجتمع یا به انگلیسی Integrated Graphics Proccesors و به اختصار IGP یه چیپ مثل پردازنده اصلی یا CPU هست که داخل خود قالب CPU جاساز شده . یعنی پردازنده های جدید داخل خودشون یک واحد پردازشی گرافیکی هم دارن . قطعا اصطلاح گرافیک آنبورد رو شنیدید . پردازنده گرافیکی مجتمع هم همونه فقط به جای اینکه روی مادربورد باشه ، توی قالب CPU جاسازش کردن . بهش گرافیک On-Die هم میگن . گرافیک هایی که روی مادربورد بودن چون به طور مستقیم با CPU در ارتباط نبودن یه مقدار سرعت تلف میشد و بعدها اومدن پردازنده گرافیکی رو تو خود قالب CPU طراحی کردن تا سرعت بیشتر بشه . در برخی موارد پردازنده گرافیکی مجتمع می تونه از کش CPU هم استفاده بکنه و به همین دلیل سرعت پردازش در کل بیشتر میشه .

پردازنده گرافیکی مجتمع اینتل

پردازنده گرافیکی مجتمع اینتل

 

Fillrate و Pixel/s و FLOPS  چیست ؟

Fillrate معمولا به تعداد پیکسل هایی که کارت گرافیک می تونه به حافظه خودش در هر ثانیه بفرسته میگن . این عمل رو با عبارت Pixel/s نشون میدن البته کارت های امروزی میلیون ها و یا میلیارد ها پیکسل رو در هر ثانیه به حافظه می فرستن و به همین دلیل عبارت Pixel/s رو خیلی مواقع با MPixel/s یعنی مگاپیکسل بر ثانیه و یا GPixel/s یعنی گیگا پیکسل بر ثانیه هم می بینید .

FLOPS مخفف عبارت FLoating-point Operations Per Second است و مربوط به عملکرد یک پردازنده در محاسبات علمی و تخصصی که محاسبات ممیز شناور رو می طلبه در سیستم کامپیوتری است . خیلی سخت نگیرید به زبان ساده هر چی این عدد بیشتر باشه بهتره . یه جورایی مثل تعداد دستورالعمل های اجرایی پردازنده در یک ثانیه یا ( IPS ( Instuction Per Second هستش . این عدد وابسته به تعداد هسته ، سرعت پردازنده و تعداد FLOP هایی که پردازنده در یک سیکل می تونه انجام بده می باشد . اکثر پردازنده ها می تونن حداقل ۴ فلاپ در یک سیکل رو انجام بدن . طبق فرمول زیر ( فرمول رو از راست بخونید) :

عدد FLOPS = تعداد هسته * سرعت پردازنده ( کلاک ) * تعداد فلاپ پردازنده (جمعا تقسیم بر تعداد سیکل )

مثلا یک پردازنده با ۴ فلاپ در یک سیکل و سرعت کلاک ۲٫۵ گیگاهرتز می تونه عدد FLOPS ده گیگا رو بسازه که با عبارت ۱۰GFLOPS نشون میدنش .

 

واحد اجرایی یا Execution Unit چیست ؟

یه ذره جلوتر می خوام بگم که فلان پردازنده گرافیکی مجتمع ۱۲ واحد اجرایی داره و اون یکی ۴۰ واحد اجرایی . واحد اجرایی به زبون ساده بخشی از هر پردازنده هست که وظیفه محاسبات و اجرای دستورالعمل ها رو به عهده داره . هر هسته می تونه واحد اجرایی مخصوص به خودش رو داشته باشه . واحد اجرایی در هر پردازنده بخش هایی مثل ALU ، FPU ، ثبات ها و کنترل کننده داره . جدیدا  پردازنده های مرکزی ( CPU ) و یا پردازنده های گرافیکی مجتمع از چندین واحد اجرایی به صورت موازی استفاده میکنن . به طور معمول یه واحد اجرایی مامور کنترل کردن حافظه رم میشه و بقیه واحد های اجرایی دستورالعمل ها رو پردازش و اجرا میکنن . وقتی میگن فلان پردازنده ۴۰ تا واحد اجرایی داره مثل بانکی می مونه که ۴۰ تا کارمند داره و همزمان کار مشتری ها رو راه میندازه پس هر چی این عدد بیشتر باشه بهتره .

 

واحد اجرایی در پردازنده

واحد اجرایی در پردازنده

 

 انواع پردازنده گرافیکی مجتمع

به خاطر اینکه پردازنده های AMD خیلی کم استفاده میشن من فعلا فقط پردازنده های گرافیکی مجتمع در پردازنده های اینتل رو بررسی میکنم و بعدها اگه فرصت بود در مورد AMD هم توضیح میدم .

قبل از هر چیزی بگم که هر معماری از اینتل ، شامل تمام پردازنده های اینتل میشه مثلا وقتی میگیم نسل سندی بریج یا آی وی بریج یعنی از پردازنده های سلرون و پنتیوم تا core i3 و core i7 همشون سندی بریج یا آی وی بریج هستن .

■ در سال ۲۰۱۰ اولین پردازنده های اینتل با پردازنده گرافیکی مجتمع به بازار معرفی شدن . به تفکیک سال و نسل میگم :

سال ۲۰۱۰ معماری نهالم با نام  HD Graphics با ۱۲ واحد اجرایی .

■ سال ۲۰۱۱ – نسل سندی بریج :

پردازنده های سلرون و پنتیوم با پردازنده گرافیکی مجتمع HD Graphics با ۶ واحد اجرایی

پردازنده های core i با پردازنده گرافیکی مجتمع HD Graphics 2000 ( شش واحد اجرایی  و قدرت اجرایی ۶۰ گیگافلاپس ) و HD Graphics 3000 ( دوازده واحد اجرایی و ۱۲۹ گیگافلاپس ) برای لپ تاپ و دسکتاپ

■ آوریل ( اِیپریل ) سال ۲۰۱۲ – نسل آی وی بریج :

پردازنده های سلرون و پنتیوم با پردازنده گرافیکی مجتمع HD Graphics با ۶ واحد اجرایی

پردازنده های core i با پردازنده گرافیکی مجتمع HD Graphics 2500( شش واحد اجرایی  و ۱۱۰ گیگافلاپس ) و HD Graphics 4000 ( شانزده واحد اجرایی و ۳۳۲ گیگافلاپس ) برای لپ تاپ و دسکتاپ

■ سپتامبر ۲۰۱۲ – نسل هزول Haswell :

پردازنده های گرافیکی داخلی اینتل در معماری هزول به ۴ گروه تقسیم شدن . GT1 , GT2 , GT3 , GT3e

قوی ترین شون GT3e هست که پردازنده گرافیکی به نام Iris Pro 5200 رو شامل میشه . فقط CPU های هزول برای دسکتاپ با پسوند R و برخی پردازنده های لپ تاپ با پسوند H ، پردازنده گرافیکی Iris Pro 5200 رو دارن . مثل پردازنده هزول ۴۷۷۰R برای PC و یا ۴۷۵۰HQ برای لپ تاپ . این پردازنده گرافیکی مجتمع داخل خودش یک حافظه مثل کش به میزان ۱۲۸ مگابایت و با عنوان eDRAM داره که اینتل از اون به عنوان کش سطح ۴ نام برده و خیلی به سرعت پردازش اطلاعت کمک میکنه .

بعدش سری GT3 هست که شامل intel HD 5000 و intel Iris 5100 میشه  که ۵۱۰۰ همون مشخصات ۵۰۰۰ رو داره فقط کلاک پالس قوی تری داره . ۱٫۳ گیگاهرتز به جای ۱٫۱ گیگاهرتز . ۴۰ واحد اجرایی و ۷۰۴ تا ۸۳۲ گیگافلاپس .

سری بعدی GT2 هست که شامل ۴۲۰۰, ۴۴۰۰, ۴۶۰۰, P4600, P4700 و دارای ۲۰ واحد اجرایی و ۴۳۲ گیگافلاپس هست .

سری آخر و ضعیف ترین سری GT1 هست که در پردازنده های پنتیوم و سلرون استفاده میشن . به نام intel HD Graphics خالی بدون پسوند و پیشوند . ۱۰ واحد اجرایی و ۱۸۴ گیگافلاپس .

پس به طور کل میشه گفت نسل های مختلف پردازنده های گرافیکی مجتمع اینتل اینجوری بوده :

HD Graphics ( تمام نسل ها و در پردازنده های سلرون و پنتیوم البته نام همشون همینه اما نسل به نسل قابلیت هاشون فرق داره )

 HD Graphics 3000 , HD Graphics 2000 ( سندی بریج )

HD Graphics 4000 , HD Graphics 2500 ( آی وی بریج )

HD Graphics 4200 , 4400 , 4600 ( هزول )

intel HD 5000 , 5100 , iris pro 5200 ( هزول )

که هر چی عدد بیشتر باشه قابلیت ها و یا واحدهای اجرایی بیشتر و جدید تر هست .

در شکل زیر می تونید برخی از پردازنده های گرافیکی مجتمع رو با هم مقایسه کنید .

مقایسه پردازنده گرافیکی مجتمع iris pro 5200 با Radeon HD 8760D

مقایسه پردازنده گرافیکی مجتمع iris pro 5200 با Radeon HD 8760D

 

مقایسه پردازنده گرافیکی مجتمع با گرافیک مجزا

۱ – می دونید که برای پردازش اطلاعات ، چه گرافیکی چه محاسباتی ، نیاز به حافظه رم هست . پردازنده گرافیکی مجتمع رم نداره و از حافظه رم سیستم استفاده میکنه اما کارت گرافیک مجزا روی خودش رم داره که به GDDR معروف هست و قبلا در موردش توضیح دادم .

۲ – معمولا قدرت پردازنده گرافیکی مجتمع کمتر از کارت گرافیک های مجزا هست اما همیشه اینجوری نیست . یعنی مدل های جدید پردازنده های گرافیکی مجمتع اینتل ، از برخی گرافیک های مجزای رده ضعیف و متوسط ، قوی ترن .

۳ - پردازنده گرافیکی مجتمع قابل تعمیر نیست اما کارت گرافیک رو شاید بشه تعمیر یا تعویض کرد .

۴ – توان مصرفی و گرمای تولیدی پردازنده گرافیکی مجتمع خیلی کمتر از کارت گرافیک های مجزا هست . این مسئله در تولید لپ تاپ و باتری لپ تاپ خیلی تاثیر گذاره .

۵ - پردازنده گرافیکی مجتمع بیشتر برای پردازش های معمولی و ۲ بعدی و دیدن فیلم و بازی های سطحی استفاده میشه اما کارت گرافیک مجزا برای بازی های ۳ بعدی و ویرایش فیلم و عکس استفاده میشه .

خود من به شخصه ترجیح میدم برای انجام بازی ، کنسول تهیه کنم و سراغ دردسرهای نصب و راه اندازی و کلی خطا تو ویندوز نرم . پردازنده گرافیکی مجتمع هیچ وقت نمی تونه جای یک کارت گرافیک یا پردازنده گرافیکی مجزای سطح متوسط به بالا رو بگیره . درسته که نسل جدید پردازنده های گرافیکی مجتمع اینتل که در نسل هزول معرفی شدن خیلی نسبت به نسل قبلیشون پیشرفت کردن اما هنوز هم نمی تونن بازی ها یا برنامه های گرافیکی رو مثل کارت گرافیک مجزا اجرا کنن . مثلا گرافیک مجزای Nvidia 750m و یا ۶۵۰m در لپ تاپ رو اگه با Iris Pro 5200 که دیگه ته پردازنده گرافیکی مجتمع اینتل هست مقایسه کنید متوجه عرض بنده و تفاوت تقریبا فاحش بین این دو میشید .

مقایسه گرافیک GT650M با پردازنده گرافیکی مجتمع Iris pro 5200

مقایسه گرافیک GT650M با پردازنده گرافیکی مجتمع Iris pro 5200


:: موضوعات مرتبط: دانستی های کامپیوتر , ,
:: برچسب‌ها: پردازنده گرافیکی مجتمع چیست ؟ بررسی انواع intel HD Graphics ,



مشکل وای فای Limited یا اتصال محدود در ویندوز ۸
نوشته شده در پنج شنبه 4 ارديبهشت 1393
بازدید : 862
نویسنده : صادق خضری

اگه لپ تاپ دارید و ویندوز ۸ روش نصبه و اگه مودم وای فای دارید و لپ تاپ رو از طریق وای فای به اینترنت وصل می کنید احتمال زیاد مشکل وای فای Limited یا Limited Access رو دیدید . همون علامت تعجب زرد رنگ که روی آنتن وای فای میخوره و وقتی موس رو میبرید روش می زنه Limited  و پایین ترش می زنه No Internet Access . شاید همراه با این مشکل یه چیز دیگه هم اعصابتون رو خورد بکنه و اونم اینه که سیگنال وای فای هم کمه . یعنی تعداد پله های آنتن وای فای در لپ تاپ مثلا بیشتر از ۲ تا نمیشه در صورتی که فاصلتون نزدیکه . راه حل این مشکل خیلی سادست و در بیشتر مواقع این مشکل با همین راه حلی که الان میگم حل میشه .

راه حل مشکل وای فای Limited در ویندوز ۸

به Network and Sharing Center برید . برای اینکار یا روی آنتن وای فای کلیک راست کنید و Open Network and Sharing Center رو بزنید یا در کنترل پنل پیداش کنید . روی کانکشن وای فای کلیک کنید و گزینه Properties رو بزنید . البته می تونید از سمت چپ ، گزینه Change Adapter Settings رو هم انتخاب کنید و روی کانکشن وای فای کلیک راست و Properties رو بزنید .

پنجره network and sharingcenter

پنجره network and sharingcenter

 

بعد روی گزینه Configure کلیک کنید

wifi-properties-configure

wifi-properties-configure

 

بعد به تب Power Management برید و تیک گزینه اول رو بردارید و OK کنید .

رفع مشکل وای فای Limited با برداشتن یک تیک

رفع مشکل وای فای Limited با برداشتن یک تیک

داخل پرانتز بگم که این گزینه میگه : به کامپیوتر اجازه بده تا برای ذخیره انرژی ، این دستگاه ( وای فای ) رو خاموش کنه و خب قطعا می دونید که ما هم این اجازه رو نمی دیم :D

به همین سادگی مشکل وای فای Limited حل میشه . البته یادتون باشه این راه حل واسه زمانیه که شما می دونید که تنظیمات مودم درسته و قبلا به اینترنت وصل می شدید .

این مشکل برای کاربران ویندوز ۸ خیلی پیش میاد البته شاید در ویندوز ۷ هم این مشکل سراغتون بیاد که با همین روشی که گفتم حل میشه . در برخی موارد وصل کردن لپ تاپ به صورت سیمی به مودم و بعد اتصال به صورت وای فای می تونه این مشکل رو حل کنه اما موقتیه .

اگر راه حل اصلی  رو رفتید و بعد از چند روز باز این مشکل پیش اومد دیگه باید کانکشن وای فای رو از Network and Sharing Center غیر فعال و مجدد فعال کنید . دیگه وقتی زبون آدمیزادو نمی فهمه باید از زور استفاده کرد ! حداقل کاری که راه حل اصلی می کنه اینه که تعداد دفعات مشکل وای فای limited رو خیلی خیلی کم میکنه .


:: موضوعات مرتبط: دانستی های کامپیوتر , ,
:: برچسب‌ها: مشکل وای فای Limited یا اتصال محدود در ویندوز ۸ ,



پورت USB پشت کامپیوتر با پورت USB جلو چه فرقی دارد ؟
نوشته شده در پنج شنبه 4 ارديبهشت 1393
بازدید : 805
نویسنده : صادق خضری

خیلی مواقع دیدم که دوستان و آشنایانم نمی دونن که فلش مموری یا حالا کابل شارژر usb رو به کدوم پورت USB باید وصل کنن ، پورت USB پشت کامپیوتر یا پورت USB جلوی کیس . خیلی ها هم نمی دونن که تفاوت پورت USB پشت کامپیوتر با پورت USB جلوی کیس دقیقا تو چیه ؟ تفاوت عجیب و غریبی نداره و خیلی ها هم می دونن و من هم برای اون دسته از افراد که به هر دلیلی نمی دونن در ادامه توضیح میدم .

 

پورت USB پشت کامپیوتر

پورت USB پشت کامپیوتر

تفاوت پورت USB پشت کامپیوتر و پورت USB جلوی کیس

قبل از اینکه بحث رو باز کنم لازمه بدونید که قبلا در پست “ پورت USB جلوی کیس کامپیوتر را چگونه به مادربورد وصل کنیم ؟ ” گفتم که پورت USB جلوی کیس با یک کابل که ۴ تا سیم داره به مادربورد وصل میشه . تفاوت از همین جا شروع میشه . حالا چرا ؟

■ نظریه اول :

نظریه اول میگه خیلی ها وقتی کامپیوتر می خرن اصلا نمی دونن که پورت USB جلوی کیس باید از طریق سیم به مادربورد وصل بشه و تصور میکنن اگه فلش بزنن باید کار کنه ، فلش رو می زنن و می بینن که هیشکی تو فلش نیست . این مسئله یکی از دلایل بدبینی بعضی افراد به پورت جلوی کیس کامپیوتر بوده و هست .

■ نظریه دوم :

این نظریه میگه خیلی از افراد می دونن که پورت USB جلوی کیس رو باید با سیم بزنن اما نمی دونن که دقیقا چجوری این حس قشنگ مهندسی رو پیاده سازی کنن ؟ واسه همین خودشون دست به کار میشن و سیم ها رو همینجوری هردم بیل هردم کلنگ وصل میکنن به مادربورد بعد که فلش رو میزنن و میسوزه ۱ درصد هم بلانسبت به خنگ بودن خودشون ربطش نمیدن ، همه تقصیرها رو میندازن گردن کامپیوتر بینوا ، اینجوری میشه که پورت USB جلوی کیس کامپیوتر در قیاس با پورت USB پشت کامپیوتر مجددا اعتبار خودش رو از دست میده .

■ نظریه سوم :

این نظریه کاملا منطقی و بر اساس اتفاقات فیزیک و الکترونیک هست . ببینید وقتی پای کانکتور و سیم میاد وسط یک سری ضرایب خطا و این جور مسائل خود بخود همراه قضیس . معمولا سیم پورت USB جلوی کیس یک سیم بلند و تو هم گره زده شدس ( همیشه اینجوری نیست اما هست ) این سیم به عنوان واسط بین مادربورد و پورت جلو به حساب میاد . در صورتی که پورت USB پشت کامپیوتر بدون هیچ گونه واسط به مادربورد وصل میشه و قبلا توسط شرکت سازنده ۵۰ بار تست شده و سازگاری کامل با چیپ کنترل کننده پورت های USB پشت کامپیوتر داره .

پنل پورت usb 3.0 جلوی کیس کامپیوتر

پنل پورت usb 3.0 جلوی کیس کامپیوتر

اون سیمه واسط در برخی موارد قطع میشه ، خوب جا نمیره ، باعث اتلاف توان و جریان در مسیر انتقال اطلاعات از USB به مادربورد یا بالعکس میشه و در برخی موارد باعث اتش سوزی و سوختن فلش و حتی مادربورد هم شده . خب اطلاعات کامپیوتری به صورت دیتا ( ۰ و ۱ ) هست و اگه نویزی این وسط بیفته ، شبکه انتقال دچار اختلال میشه . پین های سیم پورت USB جلوی کیس قابلیت سولفاته زدن و اتصال کوتاه به هم رو دارن . اینجوری میشه که ۵۰ تا عیب عجیب و غریب می تونه روی پورت جلو بیفته اما در پورت USB پشت کامپیوتر خبری از این حرفا نیست .

در مواردی که همچین کم هم نیست ، ولتاژ پورت جلو از ولتاژ پورت USB پشت کامپیوتر کمتره ( به دلیل وجود همون سیمه و اتلاف بخشی از توان سیگنال ) و شاید دلیل کار نکردن بعضی دستگاه ها با پورت جلو و در عوض کار کردن مثل بچه آدم با پورت USB پشت کامپیوتر همین مسئله باشه . دستگاه هایی مثل هارد اکسترنال و دی وی دی رایتر اکسترنال از اون دسته وسایل هستن . قبلا در مورد مشکل برق رسانی در این دستگاه ها و در قالب پست “ چرا DVD Writer و هارد دیسک اکسترنال دو سیم USB دارند ؟ ” مفصل توضیح دادم .

امیدوارم الان دیگه بدونید که تفاوت این دو پورت در چیه .


:: موضوعات مرتبط: دانستی های کامپیوتر , ,
:: برچسب‌ها: پورت USB پشت کامپیوتر با پورت USB جلو چه فرقی دارد ؟ ,



روش صحیح استفاده از شارژر لپ تاپ و باتری آن
نوشته شده در پنج شنبه 4 ارديبهشت 1393
بازدید : 525
نویسنده : صادق خضری
باتری یا شارژر ؟ سوال بسیاری از کاربران لپ تاپ

باتری یا شارژر ؟ سوال بسیاری از کاربران لپ تاپ

 

اگه همیشه شارژر لپ تاپ وصل باشه مشکلی پیش میاد ؟

دو تا حالت داره :

■ باتری روی لپ تاپ هست

باتری های جدید وقتی به طور کامل شارژ میشن از مدار خارج میشن . قبلا اینجوری نبود و می گفتن که شارژر لپ تاپ همیشه به لپ تاپ وصل نباشه اما الان مشکلی پیش نمیاد . در مورد باتری های داخلی هم همینه . لپ تاپ هایی مثل لنوو z510 و یا برخی مدل های جدید ایسوس که باتری های جدا نشدنی دارن ، نرم افزارهای مخصوص مدیریت مصرف انرژی و همچنین جدا کردن باتری از مدار بعد از درصد مشخصی شارژ دارن . یعنی می تونید تنظیم کنید که باتری تا ۶۰ درصد که پر شد شارژر لپ تاپ به طور مستقیم برق برسونه و باتری دیگه شارژ نشه و تو همون مقدار بمونه  .

■ شارژر لپ تاپ بدون باتری استفاده بشه

تو این حالت دوتا مشکل پیش میاد . ۱ – عمر شارژر لپ تاپ کم میشه ۲ – باتری به مرور زمان فاسد میشه . در ادامه بیشتر توضیح میدم .

 

چقدر زمان برای شارژ باتری لپ تاپ نیازه ؟

این مسئله به نوع باتری و همچنین ظرفیت باتری مربوط میشه . مثلا زمان شارژ باتری که ۵۰ درصد پر هست با باتری که خالیه فرق میکنه .

ما به طور معمول فرض میکنیم باتری خالیه ، زمان شارژ وقتی که شما از لپ تاپ استفاده میکنید با زمانی که استفاده نمی کنید فرق میکنه . یعنی ۱ حالت اینه که شارژر لپ تاپ وصله و باتری داره شارژ میشه و شما هم همزمان دارید با لپ تاپ کار میکنید ، تو این حالت طبق تحقیقات و تجربه شخصیم ، باتری دیرتر شارژ میشه ، چرا ؟ چون شارژر لپ تاپ در حالت عادی می تونه مثلا ۳ آمپر جریان بده ، اگه شما با لپ تاپ کار کنید یه مقدار از این جریان صرف روشن نگه داشتن نمایشگر لپ تاپ و انجام محاسبات دیگه میشه و بخش دیگه به باتری می رسه . حالت دیگه ، ول کردن باتری و شارژر لپ تاپ به امان خداست که در این حالت باتری با نهایت سرعت شارژ میشه چون تمام جریان شارژر لپ تاپ صرف شارژ کردن باتری میشه . ( این چند جمله اخیر خیلی مهمه ها )

به خاطر اینکه باتری های جدید خود به خود بعد از شارژ کامل از مدار خارج میشن ، نگرانی بابت مدت زمان به شارژ زدن یا تو شارژ موندن باتری بی مورده . اما مشکل اینجاست که شارژر لپ تاپ همچنان بعد از شارژ کامل ، داره استفاده میشه پس به نظر من بین ۳ تا ۶ ساعت زمان کافیه برای شارژ همه جور باتری لپ تاپ .

باتری لپ تاپ زودتر از گفته شرکت سازنده تموم میشه

روی جعبه یا مشخصات لپ تاپ زده مثلا ۵ ساعت عمر باتری و اون وقت شما تنها ۳ ساعت می تونید با لپ تاپ و با وجود باتری کار کنید ، چرا ؟ ببینید اون مقدار زمانی که در مشخصات باتری مشخص کردن اولا یه بخش کوچیکش جنبه تبلیغاتی داره اما تا ۹۰ درصد درسته . حالا مشکل کجاست ؟ مشکل اینجاست این زمان بر اساس رعایت یک سری استانداردهای مشخص ، تعیین شده . مثلا در حالت وای فای روشن و نور زمینه ۵۰ درصد ( مثال زدم ) . حالا اگه شما بیاین نور تصویر رو ۱۰۰ درصد کنید ، وای فای روشن باشه ، موزیک بزارید و صداش رو تا فی مشددون زیاد کنید ۴۵ تا دستگاه جانبی مثل هارد و دی وی دی رایتر اکسترنال و فلش و … وصل کنید خب معلومه چی میشه دیگه . ۵ ساعت میشه ۳ ساعت .

ضمنا باتری ها به مرور زمان دقت و کیفیت خودشون رو از دست میدن و مثلا بعد از گذشت ۱ سال از خرید لپ تاپ انتظار دقت میلی متری از باتری نداشته باشید .

شارژر لپ تاپ ( برق مستقیم ) یا باتری ؟

یه آدم اگه صبح تا شب کار کنه میمیره ! اگه هیچ وقت هم کار نکنه جدای از اینکه جیبش همیشه خالی می مونه از بی تحرکی باز می میره ! تعادل ، شرط برقراری خیلی چیزهاست . هم باتری و هم شارژر لپ تاپ محدودیت دارن . پس نه سال به سال باتری رو شارژ کنید نه اینکه همیشه به شارژ باشه . معمول و عرف اینه که اگه از لپ تاپ بیشتر داخل خونه استفاده می کنید باتری رو در بیارین و هر ۷ روز ۱ بار باتری رو وصل و شارژش کنید و تا ۴۰ درصد که شد دوباره باتری رو در بیارین .  . اگر باتری لپ تاپ رو دیر به دیر شارژ کنید ، باتری و محتویاتش خاصیت خودشون رو از دست میدن و باتری معیوب میشه پس حواستون باشه که دیر به دیر شارژ نشه . اگر باتری همیشه به لپ تاپ باشه و شارژر لپ تاپ هم همیشه بهش وصل باشه هم باتری همیشه پر می مونه که خوب نیست و هم شارژر بهش فشار میاد و داغ میکنه و به سادگی می سوزه . سوختن حتما انفجار نیست ، ممکنه آی سی داخل مدار بدون سر و صدا بسوزه یا خازن باد بکنه و شارژر لپ تاپ خراب شه .

نکته مهم استفاده درست و معقول از باتری و شارژر لپ تاپ هست . رعایت دمای مناسب ، عدم جلوگیری از افت شارژ باتری تا زیر ۱۰ درصد ، وصل کردن وسایل جانبی زیاد بدون زدن شارژر لپ تاپ و … باعث میشه تا عمر باتری و شارژر لپ تاپ زیاد بشه .

 نکات ریز اما مهم در مورد شارژر لپ تاپ و باتری

■ انقـــــــــدر نگران لپ تاپ های جدید که باتری داخلی دارن نباشید . حالا اگه ۱ در ۱۰۰۰ نفر باتریش خراب میشه دلیل بر ناقص الخلقه بودن این باتری ها نیست . اگه شما تو ایران به این فکر میکنید که نباید داخلی باشه ، طراحان خارجی که عمرشون به تحصیل و تفکر گذشته مطمئنا از ما بهتر می دونن که باید چکار کنن . ضمنا داشتن هر چیزی خرج داره . تهش می خواد باتری خراب بشه دیگه ! با ۱۰۰ هزار تومن باز درست میشه . این خرج ۱ باره . اینو واسه دوستانی میگم که اسم باتری داخلی رو می شنون در میرن . بابا مگه قراره بچه معلول بزرگ کنی؟ تو ۳  ۴ سال داشتن لپ تاپ ۲۰۰  تا ۳۰۰ هزار خرج عادیه . حتی واسه کسی که دستش تنگه .

■ تو سخت افزار برعکس اسمش هیچی زوری نیست . منظورم اینه که هر قطعه جوری طراحی شده که به سادگی مورد استفاده قرار بگیره . شارژر ها هم همینطورن ، کانکتور شارژر لپ تاپ معمولا یه مغزی فلزی باریک داره که اگه شکسته بشه ، دیگه شارژر لپ تاپ شما با دمپایی جلوبسته هیچ فرقی نداره ! با زور شارژر لپ تاپ رو وصل نکنید .

فیش شارژر لپ تاپ

فیش شارژر لپ تاپ

 

■ بدترین زمان برای شارژ باتری موقعیه که شما با لپ تاپ کار می کنید . تو این حالت هم به باتری و هم به شارژر فشار بیشتری وارد میشه . در صورت امکان موقع شارژ باتری ، لپ تاپ رو به حال و هوای خودش رها کنید

■ باتری لپ تاپ رو در دمای بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد نگه دارید . گرما قاتل بالفطره باتری به شمار میره . اگه خواستین باتری رو خارج از لپ تاپ نگه دارید در حالتی که خالی و یا تا خرخره شارژ هست جدا نکنید ، ۳۰ تا ۵۰ درصد شارژ توصیه میشه .

■ باتری لپ تاپ رو جای مرطوب نگهداری نکنید ، اگر پین های باتری به اصطلاح سولفاته کنه دیگه کانکشن بین لپ تاپ و باتری از بین میره .

■ توصیه میشه ابتدا شارژر لپ تاپ رو به برق بزنید ، سپس فیش شارژر رو به لپ تاپ بزنید . ( وقتی آداپتور یا همون شارژر لپ تاپ رو به برق می زنید یه مدت زمان خیلی کوتاهی طول میکشه تا به ثبات ولتاژی برسه پس اول آداپتور رو به برق بزنید )

■ شدیدا توصیه میکنم حین کار به هیچ وجه باتری رو از لپ تاپ جدا نکنید حتی اگه شارژر لپ تاپ بهش وصل باشه . یه وقفه خیلی کوچیک بین قطع شدن باتری و وصل شدن شارژر می افته که همون وقفه برای آسیب به هارد لپ تاپ کافیه . احتمالش کمه اما اگه بیفته یا اطلاعاتتون رو از دست میدین یا پول زیادی رو


:: موضوعات مرتبط: دانستی های کامپیوتر , ,
:: برچسب‌ها: روش صحیح استفاده از شارژر لپ تاپ و باتری آن ,



سئو ( SEO ) چیست ؟
نوشته شده در یک شنبه 1 دی 1392
بازدید : 629
نویسنده : صادق خضری

 

سئو ( SEO ) چیست ؟

SEO (سئو )چیست؟
سئو مخفف کلمه Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی سایت برای راحت تر پیدا شدن سایت توسط موتور های جستجو گر نظیر موتور جستجوگر گوگل ، بینگ و یاهو می باشد.
چرا سئو مهم است؟
امروزه وب سایت های بسیاری در دنیای وب به منظور معرفی خدمات ساخته شده اند که راحت ترین راه برای یک کاربر جستجوی آنها از طریق موتورهای جستجوگر می باشد. بدون وجود این موتورهای جستجو گر پیدا کردن نیازهای یک کاربر مطمئنا کار دشواری است.
اما این موتورهای جستجوگر برای خود قوانینی را وضع کرده اند که بر اساس رعایت آن قوانین رتبه و جایگاه وب سایت ها در لیست نتایج حاصل از جستجو مشخص می شود. در زیر نکات کلیدی برای بدست آوردن رتبه مناسب در موتورهای جستجو گر را عنوان خواهیم کرد.

  • محتوای غیر تکراری
  • انتخاب کلمات کلیدی
  • انتخاب عنوان صفحه
  • انتخاب توضیح مناسب برای صفحه
  • انتخاب آدرس مناسب برای دسترس به صفحه
  • به اشتراک گذاشتن صفحه

محتوای غیر تکراری : محتوا یا همان متن درون صفحات نباید در صفحات اینترنتی دیگر عینا تکرار شده باشد . به هیچ وجه از هیچ جای صفحات اینترنتی متن کپی نکنید یا اگر از مجله یا کتابی برداشته اید مطمئن شوید که در دیگر سایتها تکرار نشده باشد . ( قسمتی از متن خود را در موتورهای جستجو سرچ نمایید )

موتورهای جستجو گر امروزی بسیار هوشمند بوده و تمام کلمات شما را آنالیز میکنند و حتی با چند تغییر در متن کپی شده هم محتوا را تکراری شناسایی میکنند .

درون صفحات خود از لینک به صفحات دیگر سایت خود استفاده نمایید و حتما حداقل یک عکس با نام مرتبط با توضیح متن یا تیتر  آن در متن خود داشته باشید مانند تصویر زیر

SEO-SAMPLE

لزوما  نیازی نیست تیترهای هر متن غیر تکراری باشد ولی حتما توضیح درباره آن باید غیر تکراری باشد . به عنوان نمونه “سایت ساز آنلاین” یک عبارت بسیار تکراری با فراوانی در حدود 5.840.000 بار تکرار در صفحات وب است ولی توضیحی که برای این عبارت در سایت شما قرار می گیرد، جایگاه شما را نسبت به دیگر سایت ها ارتقاع داده و صفحه شما را دارای اعتبار میکند .

نکته مهم : توجه داشته باشید تا حد ممکن محتوای خود را بصورت متن در سایت وارد کنید و جدا از قرار دادن تصویر از مطلب پرهیز نمایید، زیرا موتور های جستجو امکان خواند مطالب موجود در تصاویر را ندارند.

استفاده از کلمات کلیدی در وب سایت: سعی کنید کلمات و محتوای سایت خود را بر اساس موضوع سایت خود بهینه سازی کنید.به عنوان مثال چنانچه وب سایت شما در رابطه معرفی آثار هنری شما می باشد، ذکر مطالب بی ربط باعث می شود موتورهای جستجو گر سایت شما را به اشتباه در دسته بندی دیگری قرار داهد. همچنین با توجه به این که تمامی کلمات در این جستجوگرها ذخیره می شود، استفاده از کلمات کلیدی و مهم باعث پیدا شدن سایت شما در صورت جستجوی همان کلمه توسط یک کابر می شود. به عنوان مثال اگر وب سایت شما در رابطه با عکاسی باشد و شما از کلماتی همچون عکاسی، عکس، و کلمات مرتبط استفاده کنید، در صورت جستجوی کلمه عکاسی سایت شما نسبت به سایر وب سایت هایی که فاقد این کلمه در محتوای خود میباشند جایگاه بهتری خواهد داشت.

TITLE یا عنوان صفحه: بهترین راه برای با خبر کردن موتورهای جستجو از موضوع صفحه انتخاب عنوانی با جمله بندی روان، خلاصه و در عین حال کامل است. در هنگام جستجو در گوگل حتما متوجه شده اید که هر کدام از نتایج حاصل از جستجو از 3 بخش ساخته شده است. به عنوان مثال در گوگل شکل ظاهری نتایج به شکل زیر می باشد.

search-engin

در تصویر بالا عنوان یا title صفحه با قلم درشت تر که نشان از اهمیت بیشتر این مورد نسبت به بقیه موارد دارد، ظاهر شده است.
این را هم در نظر داشته باشید که عنوان صفحه در محتوای صفحه نمایش داده نمیشود ولی در بالاترین قسمت پنجره مرورگرتان نمایش داده میشود.
برای انتخاب عنوان صفحه نکات مهمی وجود دارد که در نظر گرفتن آنها برای بهبود جایگاه سایت شما در لیست نتایج حاصل از جستجو توسط موتورهای جستجوگر تاثیر بسزایی خواهد داشت.

  • عنوان صفحه را مطابق با موضوع و محتوای صفحه انتخاب کنید.
  • حداکثر تعداد حروف پیشنهاد شده 70 حرف است.
  • سعی کنید از کلمات فارسی و نه فینگلیش استفاده کنید.
  • سعی کنید کلمات کلیدی صفحه را در عنوان صفحه بگنجانید.
  • برای جدا کردن قسمت های مختلف عنوان از علامت | استفاده کنید.
  • برای هر صفحه عنوان غیر تکراری و یونیک انتخاب کنید.

Description یا توضیحات صفحه: توسط این قابلیت، شما این امکان را خواهید داشت که توضیحات مربوط به صفحه را این بار کمی جزئی تر با توجه به بیشتر بودن محدودیت حروف به کار رفته در متن، وارد کنید.توجه داشته باشید که این متن در صفحه سایت دیده نمی شود و تنها در لیست نتایج ظاهر میشود. به عنوان مثال در تصویر قبل متن توضیه صفحه در آخرین جایگاه بعد از آدرس سایت با رنگ خاکستری نمایش داده شده است.

نکات مهم در مورد انتخاب توضیح مناسب برای صفحات:

  • توضیح صفحه را مطابق با موضوع و محتوای صفحه انتخاب کنید.
  • حداکثر تعداد حروف پیشنهاد شده بین 150 تا 160 حرف است.
  • سعی کنید از کلمات فارسی و نه فینگلیش استفاده کنید.
  • سعی کنید کلمات کلیدی صفحه را در عنوان صفحه بگنجانید.
  • برای هر صفحه توضیح غیر تکراری و یونیک انتخاب کنید.

آدرس صفحه:همانطور که می دانید هر صفحه برای دسترسی نیاز به آدرس مشخصی دارد. به وسیله سایت ساز پوپششما می توانید آدرس های کاملا مناسب برای صفحات سایت خود انتخاب کنید. اما چه آدرسی برای SEO مناسب قلمداد می شود؟
فرمت آدرس برای سایت های ساخته شده توسط سایت ساز پوپش به شکل زیر می باشد.

http://yourSite.com/#!/page-address

حتما متوجه علامت !# در ساختار آدرس شده اید. از آنجایی که سایت های ساخته شده توسط پوپش از تکنولوژی های برتر وب همانند Ajax جهت سهولت برای کابران در تغییر صفحه و سهولت برای دارنده سایت جهت طراحی سایت، استفاده می شود. این علامت هیچ تاثیر منفی در SEO شما ایجاد نمیکند.

نکات مهم در مورد انتخاب آدرس مناسب برای صفحات:

  • بر خلاف عنوان سایت آدرس باید به وسیله حروف لاتین ساخته شود.
  • آدرس سایت باید تا حد امکان خلاصه و در بهترین حالت از یک کلمه ساخته شده باشد.
  • در صورت نیاز به استفاده از کلمات بیشتر، کلمات ادرس را به وسیله حرف – یا _ از هم جدا کنید.
  • بهتر است آدرس دارای مفهوم باشد و از حروف تصادفی ساخته نشده باشد (شما می توانید آدرس را به صورت فینگلیش و یا معادل مفهوم کلمه در زبان انگلیسی انتخاب کنید.)

برای تمامی موارد گفته شده یک نکته مهم مشترک است: تا جایی که امکان دارد سعی کنید عنوان و آدرس و توضیح صفحه را تغییر ندهید و در همان ابتدا این موارد را با دقت انتخاب کنید.

اشتراک گذاری: شاید مهم ترین مبحث در بحث SEO اشتراک گذاشتن صفحات در وب سایت های دیگر می باشد. محبوب کردن صفحات یا به اصلاح Link Popularity به این معنی است که صفحه به اشتراک گذاشته شده تا چه حد در بین کاربران محبوب است.ملاک هایی برای اندازه گیری این محبوبیت توسط موتورهای جستجوگر وجود دارد که در زیر به چند نمونه از آنها اشاره می کنیم.

  • تعداد کلیک روی آدرس به اشتراک گذاشته شده توسط کاربران
  • تا جایی که امکان دارد آدرس مورد نظر را در سایت هایی با موضوع مشابه با سایت خود به اشتراک بگذارید.
  • از عنوان مناسب برای لینک خود استفاده کنید. به عنوان مثال قرار دادن لینک به صورت کامل (مثل: http://yoursite.com/) یا استفاده از کلمات بی ربط مثل (برای دیدن وب سایت ما اینجا کلیک کنید) صحیح نمی باشد. در مثال ذکر شده عنوان مناسب برای آدرس می تواند به شکل زیر باشد:

برای بازدید از سایت ساز پوپش کلیک کنید.

لینک های ساخته شده در این وب سایت ها به عنوان Backlink یا Inbound Link تاثیر بسزایی در بازدید و رتبه SEO شما خواهد داشت.مسلما موتورهای جستجوگر به سایت هایی که بیشتر به اشتراک گذاشته شده اند اهمیت بیشتری خواهد داد.

معرفی سایت به موتورهای جستجوگر
حال که شما با موفقیت صفحات سایت خود را راه اندازی و نکات ذکر شده را رعایت کردید وقت آن رسیده است که موتورهای جستجوگر را از وجود سایت خود با خبر کنید.
معمولا پس از گذشت یک مدت کوتاه یا بلند (بسته به نوع اشتراک گذاری شما) موتور های جستجو شروع به بررسی و ذخیره اطلاعات شما میکنند.برای ت


:: موضوعات مرتبط: دانستی های کامپیوتر , ,
:: برچسب‌ها: سئو ( SEO ) چیست ؟ ,



چند كليد ميانبر مفيد در ويندوز XP
نوشته شده در دو شنبه 13 آبان 1392
بازدید : 434
نویسنده : صادق خضری

 

    در اكثر صفحه كليدهاي جديد علاوه بر كليدهاي استاندارد، كليدي با شكل آرم  ويندوز (پرچم) تعبيه شده است. اين كليد معمولا در كنار كليد Ctrl قرار دارد. تركيبي از اين كليد با كليدهاي ديگر در ويندوز XP ميانبرهاي راحتي را جهت انجام عمليات مختلف براي شما فراهم مي آورد كه بعضي از آنها به شرح زير است:

فشار دادن كليد ويندوز با يكي از كليدهاي زير

توضيح

كليد ويندوز + L

قفل كردن ويندوز

كليد ويندوز + Pause/Break

فعال سازي System Properties

كليد ويندوز  + F

باز كردن پنجره جستجو

كليد ويندوز + E

باز كردن پنجره My Computer

كليد ويندوز + R

باز كردن پنجره Run

كليد ويندز + U

دسترسي به Utility Manager

كليد ويندوز + D

نمايش Desktop و پنهان كردن تمامي پنجره ها و بلعكس


:: موضوعات مرتبط: دانستی های کامپیوتر , ,
:: برچسب‌ها: چند كليد ميانبر مفيد در ويندوز XP ,



دانستنی های علم کامپیوتر
نوشته شده در دو شنبه 13 آبان 1392
بازدید : 808
نویسنده : صادق خضری

 

*کیس*

 

 کیس محفظه ای است که اکثر قطعات کامپیوتر درون آن جای می گیرند . در واقع 90 درصد روند نصب کامپیوتر درون کیس انجام می گیرد . کیس ها از نظر تکنولوژی تفاوت چندانی ندارند . عمده تفاوت آنها در شکل ظاهری و امکانات جانبی آنهاست . کیس های قدیمی تر که اکنون از رده خارج شدهاند AT نام داشتند . همه کیس های کنونی ATX هستند . چند عامل مرغوبیت کیس را تعییین می کنند . نوع مواد اولیه بکار رفته در آن ، استحکام بدنه آن، شکل ظاهری و مهم تر از همه منبع تغذه ی آن .

 

 مدل پیشنهادی :

 

کیس های ارزان قیمت را فقط در صورتی بخرید که اصرار دارید کامپیوتر ارزانی داشته باشید . اگر کامپیوتر قدرتمندی دارید به هیچ وجه کیس ارزان نخرید . برای کامپیوترهای معمولی کیس های متوسط و برای کامپیوترهای قوی کیس های مرغوب تر

 

 نشانه های خرابی :

 

کیس ها معمولا به سادگی خراب نمی شوند ولی ممکن است پس از مدتی دکمه های آنها از کار بیافتد یا فن موجود در آنها  سرو صدای  زیادی  تولید کند . در این صورت با هزینه ی اندکی می توان دکمه ها یا فن را تعویض کرد .

 

***

 


:: موضوعات مرتبط: دانستی های کامپیوتر , ,
:: برچسب‌ها: دانستنی های علم کامپیوتر ,



صفحه قبل 1 2 صفحه بعد